Полезна ли е леблебията

полезна ли е леблебията

Леблебията полезна ли е ?

Леблебията е полезна при камъни в бъбреците, депресия, очни заболявания, кожни проблеми, проблеми с далака, чернодробни заболявани и други.

Леблебията,не е препоръчителна за хора страдащи от язва на жлъчката.

Леблебията или нахута е растение от семейство бобови, което е богато на нишесте, фибри, протеини и полезни мазнини.

Освен многобройните си лечебни качества, той е известен още с това, че има слабително действие, поради високото си съдържание на фибри, които са една от незаменимите съставни части на всяка диета.

Освен слабително и лечебно свойство, леблебията притежава изключителното свойство да забавя процеса на стареене, защото съдържа витамин Е, който се грижи за еластичността на нашата кожа.

Витамин Е не е единственият витамин, който се среща в състава на леблебията. Тя е богата още на витамин А, витамини от група В, витамин С, витамин Е и на минералите: калций, калий, магнезий и желязо.

Може да се каже, че леблебията съдържа най-много протеини от досега известните ни бобови растения.

Едно от най-характерните лечебни свойства на леблебията е, че повишава устойчивостта на човешкия организъм към заболявания.

Всеки, който иска да намали теглото си здравословно, може да консумира леблебия. Поради високото си съдържание на протеини в състава си, може да бъда включена във всяка диета за намаляване на теглото.

Леблебията, обаче трябва да се консумира в умерени количества от тези, които искат да отслабнат, защото е богата и на въглехидрати.

Благодарение на фибрите в леблебията, може да намалите лошия холестерол.

Леблебията е много добър диуретик, който допринася за нормалното функциониране на бъбреците.

Освен на бъбреците, леблебията действа благоприятно и на нервната система, като успокоява нервите и премахва умората.

Вашият коментар